Volendam speelt in op 'promotiescenario' en strikt ex-Wolves-verdediger

Volendam speelt in op 'promotiescenario' en strikt ex-Wolves-verdediger

08-02-2022 14:42
22

FC Volendam heeft ruim een week na de transferdeadline nog een nieuwe speler vastgelegd. Oskar Buur is de opvolger van Denso Kasius en tekent een contract tot medio 2024 bij de Keuken Kampioen Divisie-koploper.

Buur liet onlangs zijn contract ontbinden bij Wolverhampton Wanderers, waardoor Volendam de 23-jarige Deen transfervrij kan oppikken. Voor de Engelse club bleef de vleugelverdediger steken op acht optredens, waaronder één in de Premier League en één in de Europa League. Hij kwam eerder in eigen land uit voor Aarhus GF en Wolves verhuurde hem aan Grashoppers in Zwitserland.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen van Volendam is blij met de defensieve versterking na het vertrek van Kasius naar Bologna. "Hiermee zijn we in één klap terug naar dubbele bezetting en tegelijkertijd ook beter voorbereid op het promotiescenario. Oskar is een vaardige en vooral ook intelligente speler, waarvan wij verwachten dat hij comfortabel zal zijn in onze speelstijl en meer rust kan brengen in ons positiespel. Daarbij heeft hij een natuurlijke drang naar voren en een goed overzicht in de laatste fase. We kijken ernaar uit om Oskar te helpen in zijn verdere ontwikkeling, waarbij hij weer zichtbaar kan worden en we samen een mooie win-winsituatie creëren."

Buur kijkt ernaar uit om voor het team van coach Wim Jonk te gaan spelen. "Het is een heel opwindend project hier en ik kan niet wachten om onderdeel te zijn van deze reis.”