Nieuws voor Ajax: Benfica laat aanvoerder PIzzi vertrekken vlak voor CL-clash

Nieuws voor Ajax: Benfica laat aanvoerder PIzzi vertrekken vlak voor CL-clash

8 February - 18:39
49

Waar de transfermarkt in veel landen alweer even gesloten is, daar bestaat er in Turkije tot en met dinsdagavond 23.59 uur de mogelijkheid om nog nieuwe spelers binnen te halen. Zo doet Istanbul Basaksehir zaken met Benfica, waardoor Ajax in de Champions League geen rekening hoeft te houden met Pizzi.

Benfica heeft besloten om de 32-jarige aanvoerder naar Turkije te sturen. Pizzi werd eind december nog uit de selectie van de club gezet vanwege een ruzie met voormalig trainer Jorge Jesus. Nélson Veríssimo heeft het stokje overgenomen, maar ook onder de nieuwe trainer speelt Pizzi geen rol.

Basaksehir maakt via de clubkanalen bekend dat Pizzi tot het einde van dit seizoen gehuurd wordt van Benfica. Hij gaat rugnummer 20 dragen. Of er in de deal een optie tot koop is opgenomen, maakt Basaksehir niet bekend. Het contract van Pizzi bij Benfica loopt nog door tot de zomer van 2023.

Ajax neemt het op 23 februari in Lissabon op tegen Benfica in de achtste finales van de Champions League. Op 15 maart wordt de return in de Johan Cruijff Arena gespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s