PSV heeft geen kind aan NAC in KNVB Beker, flitsende rentree Madueke

08-02-2022 20:47 Laatste update: 21:00
123

PSV heeft simpel de halve finales van de KNVB Beker bereikt. In het eigen Philips Stadion had de ploeg van trainer Roger Schmidt geen kind aan NAC Breda. Al bij rust stond het 3-0 door doelpunten van Noni Madueke en Mario Götze (2x), Cody Gakpo bepaalde de eindstand op 4-0.

De verhoudingen in Eindhoven werden al snel duidelijk. PSV deelde een aantal plaagstoten uit en kwam na acht minuten spelen op voorsprong. Noni Madueke, die zijn rentree maakte in de PSV-basis na zijn blessure, stond op de goede plek en kopte de bal achter een kansloze NAC-keeper Nick Olij tegen de touwen. Na zijn treffer kwamen er de nodige emoties los bij de Engelsman.

De openingstreffer was voor PSV geen reden om het rustiger aan te gaan doen. De ploeg van Schmidt besloot om het publiek in het Philips Stadion te vermaken en zocht constant de aanval. Er werden een aantal grote kansen gemist, mede door goed keeperswerk van Olij, maar na ongeveer 30 minuten spelen was de NAC-keeper alsnog kansloos. Götze tikte de tweede treffer van PSV achter de sluitpost.

Nog voor rust werden de toeschouwers getrakteerd op een volgende treffer. Weer was het Götze die op de goede plek stond na geweldig voorbereidend werk van Madueke. De vleugelaanvaller baande zich een weg door het strafschopgebied van NAC en legde de bal terug op Götze, die alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Het enige wapenfeit van NAC in de eerste helft was een schot vanaf de middenlijn van Jeredy Hilterman, maar die vloog richting de cornervlag.

Na rust ging PSV vrolijk verder: het doel van NAC werd constant belaagd en de Keuken Kampioen Divisie-ploeg mocht Olij bedanken dat de score enigszins beperkt bleef. Met nog zo'n tien minuten te gaan veerde het publiek nog één keer op. Gakpo trok naar binnen vanaf links en krulde de bal heerlijk in de verre hoek voor de 4-0. Met een duidelijke stand op het scorebord bracht Schmidt Johan Bakayoko nog binnen de lijnen. Het betekende het debuut voor de aanvaller, die dit seizoen indruk maakt bij Jong PSV.