Gakpo lacht: 'Ging om wie band moest krijgen, ik dacht: geef hem aan mijn maatje'

Gakpo lacht: 'Ging om wie band moest krijgen, ik dacht: geef hem aan mijn maatje'

08-02-2022 21:09
27

Cody Gakpo is blij dat Noni Madueke meteen trefzeker was bij zijn terugkeer in de PSV-basis. De Engelsman kampte lang met een blessure. In de tweede helft was er voor Gakpo ruimte om wat te dollen, toen hij zijn aanvoerdersband bij zijn wissel gaf aan Jordan Teze.

PSV won dinsdagavond simpel van NAC Breda in de kwartfinale van de KNVB Beker (4-0). Madueke maakte het eeste doelpunt. Vervolgens kwamen er de nodige emoties los bij de vleugelaanvaller. "Ik ben trots op hem", vertelt Gakpo na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Natuurlijk is het moeilijk, hij is nog jong. Twee keer achter elkaar dezelfde blessure, dat doet wat met een persoon. Ik ben blij dat hij het goed heeft gedaan en ik ben trots op hem."

Gakpo maakte zelf de 4-0 ongeveer tien minuten voor tijd. Niet veel later werd hij gewisseld, waarna hij langs de lijn een dolletje maakte met assistent André Ooijer. "Het ging over wie de band moest krijgen", lacht Gakpo. "Ik gaf hem aan Jordan Teze, dat had ik zelf even bedacht. Mario (Götze, red.) was er al uit, dus toen dacht ik: dan geef ik hem aan mijn maatje. Dat kan geen kwaad."