Debutant Van de Beek speelt half uur, Everton onderuit in kelderclash

08-02-2022 22:37 Laatste update: 22:44
30

Het Everton-debuut van Donny van de Beek is uitgelopen op een teleurstelling. De Nederlandse Manchester United-huurling speelde dinsdagavond een half uur mee tegen Newcastle United, maar kon niet voorkomen dat The Toffees met 3-1 onderuit gingen en nu flink in degradatienood zitten.

Van de Beek moest het doen met een reservebeurt, net als zijn nieuwe, van Tottenham Hotspur overgekomen concurrent, Dele Alli. Maar waar Alli voor rust al inviel voor Demarai Grey, kwam het moment van Van de Beek pas in minuut 60. Newcastle United was toen net op 2-1 gekomen via Ryan Fraser, nadat Jamaal Lascelles en Mason Holgate kort na elkaar allebei een eigen doelpunt hadden gemaakt.

De ploeg van Frank Lampard kon echter niet meer terug in de wedstrijd komen en Newcastle United besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd via Kieran Trippier: de rechtsback verraste collega-international met een vrije trap van grote afstand. Everton blijft hierdoor angstvallig dichtbij de degradatiestreep staan: de nummer zestien heeft negentien punten en ziet Newcastle United tot op één punt naderen. Zaterdag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd, wanneer nummer vijftien Leeds United naar Goodison Park komt.