'Bony mist ook bekerwedstrijd en moet NEC-debuut wederom uitstellen'

'Bony mist ook bekerwedstrijd en moet NEC-debuut wederom uitstellen'

09-02-2022 09:33
12

Wilfried Bony zal donderdagavond waarschijnlijk nog niet in actie kunnen komen voor NEC. De Ivoriaanse spits heeft nog geen werkvergunning en die moet op woensdag voor 12.00 uur binnen zijn.

Als dat het geval is, kan Bony op donderdag in actie komen in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Go Ahead Eagles. Het lijkt er echter niet op dat het gaat lukken, meldt Omroep Gelderland. Dat betekent dat trainer Rogier Meijer het in aanvallend opzicht moet stellen met Ali Akman als enige pure spits. 

Daar baalt hij van, want de Doetinchemmer had Bony graag willen gebruiken. De sterke Ivoriaan maakt indruk tijdens zijn eerste weken op de training van de Nijmegenaren. "Je ziet in de trainingen de kwaliteiten die hij heeft. Voor negentig minuten is het nog te vroeg, maar het is wel lekker om hem mee te nemen."

NEC kan zich donderdagavond bij winst op Go Ahead Eagles kwalificeren voor de halve finale van de beker. Daarin zou het dan opnieuw een thuiswedstrijd mogen spelen. Bony moet zich ondertussen gaan richten op zondagmiddag, wanneer de ploeg uit de Keizerstad op bezoek gaat bij sc Heerenveen.