'Legende en Eredivisie-icoon': FC Utrecht-aanvoerder Janssen (35) stopt

'Legende en Eredivisie-icoon': FC Utrecht-aanvoerder Janssen (35) stopt

09-02-2022 10:10
112

Willem Janssen stopt aan het einde van het seizoen met voetballen. Dat maakt de aanvoerder van FC Utrecht woensdag bekend, vier dagen na zijn 400ste wedstrijd in de Eredivisie.

Janssen (35) is op dit moment de meest ervaren speler in de Eredivisie en speelde voor zijn Utrecht-periode voor VVV-Venlo, Roda JC en FC Twente. Na dit seizoen vindt hij het mooi geweest. "Er kwam langzaam een gevoel bij me bovendrijven van: Is dit nog waar ik heel veel voldoening uit haal? Is dit nog waar ik iedere dag plezier uit haal?", verklaart Janssen op de clubsite. "Gaandeweg kwam er het besef dat ik het gevoel heb dat het na dit seizoen goed is."

"Ik heb het idee dat dit een mooi moment is om te stoppen", vervolgt de verdediger. "In de wetenschap dat mijn situatie is veranderd en dat ik inmiddels een bepaalde leeftijd heb. Ik heb gemerkt aan mezelf dat ik al die jaren als prof volle bak ben gegaan, helemaal all-in. De situatie hoe die nu is en hoe die, denk ik, in de toekomst ook zou blijven, heeft me doen beseffen dat ik het niet op een andere manier kan dan volledig all-in te gaan. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt, voelde ik me opgelucht."

FC Utrecht typeert Janssen als 'strijder, legende, aanvoerder, leermeester en Eredivisie-icoon'. Hij hoopt zijn carriรจre goed te eindigen. "Iedere minuut die ik speel, voel je nog steeds die verantwoordelijkheid. En die pak ik ook, en dat voelt ook hartstikke goed. Dat zal ik tot en met het einde van dit seizoen hebben. Het geeft me juist nog meer motivatie om die laatste maanden alles eruit te halen wat er in zit en om met het meest fantastische gevoel af te sluiten."