FC Utrecht wil door met stoppende aanvoerder: 'Zo diep is ook ons respect'

FC Utrecht wil door met stoppende aanvoerder: 'Zo diep is ook ons respect'

09-02-2022 12:35
17

FC Utrecht hoopt Willem Janssen ook na zijn actieve carrière te kunnen behouden. De 35-jarige aanvoerder maakte woensdag bekend dat hij aan het einde van het seizoen stopt.

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, is vol lof over Janssen. "Zoals we met z’n allen bewondering hadden voor de manier waarop Willem vorig jaar terugknokte van een zware blessure (gescheurde kruisband, red.), zo diep is ook ons respect nu voor het feit dat hij zelf aangeeft dat het moment daar is gekomen om, aan het einde van dit seizoen, te stoppen als profvoetballer", aldus Zuidam op de clubsite.

"Willem is een mooi mens en een buitengewoon krachtige captain", vervolgt hij. Janssen gaf zelf aan dat hij 'helemaal all-in' is gegaan. Zuidam: "Hij doet alles als prof op volle kracht, zonder concessies. Dat vergt veel van een mens. Zeker als je dat al járen doet. We zijn enorm dankbaar voor alle 247 wedstrijden die Willem al voor FC Utrecht heeft gespeeld én voor de wedstrijden die nog komen gaan."

Als het aan Zuidam ligt, stopt het niet voor Janssen bij FC Utrecht. "We zouden Willem graag voor de club behouden, daar hebben we al gesprekken met elkaar over gevoerd en zullen we de komende periode een vervolg aan geven."