PSV-coach Schmidt: 'Uiteindelijk was de keeper het grootste probleem'

PSV-coach Schmidt: 'Uiteindelijk was de keeper het grootste probleem'

09-02-2022 16:41
60

PSV-trainer Roger Schmidt hoopt niet dat hij binnenkort weer van keeper moet wisselen. Joël Drommel werd gepasseerd voor Yvon Mvogo, die al na één wedstrijd weer gepasseerd werd voor Drommel. Schmidt kon niet anders, vertelde hij na PSV - NAC Breda.

Mvogo ging tegen AZ pijnlijk in de fout, waardoor PSV de wedstrijd verloor. "Na die fout vond ik dit een logische beslissing. Joël heeft het goed gedaan, al heeft hij niet zoveel hoeven te doen. Maar hopelijk kan hij deze situatie gebruiken om weer een top performance te leveren", zegt Schmidt op de persconferentie.

Waarom koos Schmidt voor een wisseling van de wacht bij PSV? "Het was een logische beslissing omdat Joël weken niet op toplevel speelde. Ik moet de doelen in het oog houden. Als ik vind dat we iets kunnen bereiken, moet ik bepaalde keuzes kunnen maken. Dat heb ik zaterdag gedaan, maar dat werkte niet goed. We hebben bijna geen kansen tegengekregen, toch verloren we met 1-2 vanwege een fout van de keeper. Niet alleen vanwege hem, er waren ook andere spelers bij betrokken, maar uiteindelijk was de keeper het grootste probleem. Dan moet ik er opnieuw over nadenken."

Schmidt hoopt dat het nu rustig blijft. "Ik wil niet iedere week wisselen. Als Joël goed blijft spelen, blijft hij staan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie