Verwachtingen worden werkelijkheid bij PSV: 'Het is nog beter dan ik dacht'

Verwachtingen worden werkelijkheid bij PSV: 'Het is nog beter dan ik dacht'

09-02-2022 19:46
42

Philipp Mwene is trots op het feit dat hij PSV'er is. De Oostenrijkse back spreekt vol lof over Eindhoven en de Eredivisie. Al zijn verwachtingen zijn naar eigen zeggen overtroffen sinds zijn komst afgelopen zomer.

PSV pikte de verdediger in juli 2021 op bij FSV Mainz 05. "Wanneer je hier komt, heb je bepaalde verwachtingen. Het was nog beter dan ik van tevoren verwachtte", stelt Mwene tegenover de clubkanalen. "De liefde en de passie dat de stad voor PSV heeft is echt uniek. Ik houd ervan om voor een club te spelen waar de hele stad achter het team staat."

Door de rol van de Eindhovense supporters voelt Mwene zich op zijn plek bij PSV. De Oostenrijker had wat aanpassingstijd nodig, aangezien de Bundesliga wezenlijk verschilt van de Eredivisie. "Het is hier heel technisch. We moeten kansen creëren door echt te voetballen", stelt hij. "Dat is het grootste verschil. Maar ik denk ook dat ik een bepaalde energie, bereidheid en moed in het team kan brengen door wat ik in Duitsland heb geleerd."

Mwene kwam in alle competities al 33 keer in actie voor PSV. Tot dusver kwam de rechtervleugelverdediger tot drie goals en drie assists. Het contract van Mwene loopt door tot medio 2024.