Blind over eerste Overmars-berichten: 'Dan lig je wel in je bed te draaien'

Blind over eerste Overmars-berichten: 'Dan lig je wel in je bed te draaien'

09-02-2022 21:35
130

Daley Blind kreeg na Ajax-Vitesse vragen over de veelbesproken Marc Overmars. De geroutineerde Ajax-verdediger wilde er niet te uitgebreid op ingaan, maar beaamde dat het nieuws ook hem niet onberoerd had gelaten.

"Ik wil er niet te veel over uitweiden, ik denk dat er al genoeg over is gezegd", opent Blind zijn interview met ESPN. "Maar natuurlijk komt het aan bij de groep, het is hét gesprek van de afgelopen dagen. Iedereen komt binnen met die gedachten en niemand kent eigenlijk de details, dus het is ook moeilijk om een kant op te gaan. Het is moeilijk voor de groep, maar we hebben ook laten zien hoe sterk we mentaal zijn als groep."

Net als velen was Blind met stomheid geslagen toen het eerste nieuws zondagavond laat – enkele uren na de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo – doorkwam. "Het is ongeloof, zeker als je dat 's avonds laat binnenkrijgt en de volgende dag ga je naar de club. Dan lig je wel een paar keer in je bed te draaien: hoe kan dat nou? Maar we hebben als team het juiste antwoord gegeven: we hebben ons daardoor niet gek laten maken, we zijn gefocust op wat we willen en dat hebben we vandaag (woensdag, red.) laten zien."

Ajax bekerde namelijk dankzij een 5-0 zege op Vitesse door naar de halve finale, waarin AZ, NEC of Go Ahead Eagles wacht. FC Twente is op de late zondagmiddag de volgende tegenstander in de Eredivisie.