VAR berooft Bergwijn in minuut 93 van heldenrol, Man City pakt draad weer op

09-02-2022 22:50
22

Manchester City heeft 2,5 week na zijn vorige competitiewedstrijd de draad weer opgepakt en is dankzij een regelmatige thuiszege op Brentford weer een stapje dichterbij titelprolongatie. Tottenham Hotspur liet zich thuis verrassen door Southampton: Steven Bergwijn groeide diep in blessuretijd uit tot reddende engel, maar de VAR verstoorde zijn feestje op ruwe wijze.

Manchester City-Brentford 2-0
De ploeg van Pep Guardiola speelde op 22 januari gelijk tegen Southampton en kwam sindsdien niet meer in actie in competitieverband. Woensdag werd er zonder noemenswaardige problemen afgerekend met Brentford. De promovendus leek met 0-0 de rust te halen, maar in de slotfase van de eerste helft versierde Raheem Sterling een penalty: deze werd door Riyad Mahrez tot 1-0 gepromoveerd. Kevin De Bruyne bepaalde de eindstand na rust op 2-0, waardoor Manchester City achtervolger Liverpool voorlopig op twaalf punten zet.

Tottenham Hotspur-Southampton 2-3
In Noord-Londen ging de wedstrijd tegelijkertijd alle kanten op. Jan Bednarek zette Spurs op voorsprong met een eigen goal, Armando Broja (ex-Vitesse) trok de stand gelijk en Heung-Min Son zette de thuisploeg weer op het goede spoor. In de slotfase draaiden The Saints de zaken echter radicaal om: zowel Mohamed Elyounoussi als Che Adams knikte op aangeven van James Ward-Prowse raak. Bergwijn leek zijn ploeg in minuut 93 alsnog een puntje te bezorgen, maar dat was hem tóch niet gegund: de VAR zag dat hij nipt buitenspel stond, toen hij de bal binnen tikte. Spurs blijft hierdoor zevende in de Premier League, maar heeft nog liefst drie inhaalduels tegoed.