Nice lijkt Coupe de France-favoriet: twee goals en assist Kluivert in bekerkraker

09-02-2022 23:05 Laatste update: 10-02-2022 10:28
12

OGC Nice lijkt dé favoriet voor het winnen van de Coupe de France. Mede dankzij uitblinker Justin Kluivert werd de bekertopper tegen Olympique Marseille met liefst 4-1 gewonnen.

De nummer drie van de competitie begon dramatisch tegen de nummer twee en kwam na drie minuten op achterstand door een ongelukkige eigen goal van Melvin Bard. Calvin Stengs zag vanaf de bank echter hoe Kluivert, Pablo Rosario en de overige Nice-spelers al snel weer op gelijke hoogte kwamen. Amine Gouiri schoof na een knappe individuele actie de 1-1 achter doelman Pau López.

Daarna stond Kluivert op bij Les Aiglons. De buitenspeler kopte nog voor rust de 2-1 binnen en scoorde in de tweede helft een tweede keer: met een hard schot in de bovenhoek bepaalde hij de stand op 3-1. Kluivert kon bovendien een assist afleveren: zijn voorzet werd bij de tweede paal binnengelopen door Andy Delort, met de 4-1 tot gevolg.

Nice schakelde in de vorige ronde topfavoriet Paris Saint-Germain uit na penalty’s en is de derde halve bekerfinalist van dit seizoen. Eerder deze week won AS Monaco van Ligue 2-ploeg Amiens en won vierdedivisionist Versailles na strafschoppen van Bergerac Perigord, eveneens afkomstig van het vierde niveau. Donderdag neemt Nantes het nog op tegen Ligue 2-club Bastia.