'Getransformeerde' Kluivert steelt harten in Frankrijk: 'Zijn beste wedstrijd'

'Getransformeerde' Kluivert steelt harten in Frankrijk: 'Zijn beste wedstrijd'

10-02-2022 06:50
33

Justin Kluivert was woensdagavond de grote man bij OGC Nice, dat voor eigen publiek met 4-1 won van Olympique Marseille in de Coupe de France. Daarmee heeft de aanvaller indruk gemaakt op de Franse media. Kluivert scoorde twee keer én gaf een assist.

'Justin pur talent', kopt het toonaangevende L'Equipe dan ook. RMC Sport doet daar nog een schepje bovenop. 'Justin Kluivert heeft zichzelf onderscheiden. Dit was zijn beste wedstrijd in een Nice-shirt.'

Journalist Kévin Diaz van RMC is onder de indruk van Kluivert. "Ik verwachtte dit seizoen Calvin Stengs in plaats van Justin Kluivert in Nice. Maar hij kwam een coach tegen, Christophe Galtier. En hij wilde heel graag een belangrijke stap zetten in zijn carrière. Sinds zijn terugkeer is hij echt getransformeerd."

Galtier gaf na de wedstrijd tegen Marseille aan trots te zijn op Kluivert. "Het ontbrak hem vaak aan assists en goals, hoewel hij na zijn blessure steeds meer dichterbij kwam. Hij heeft een geweldige wedstrijd gespeeld."

Kluivert op zijn beurt dankt vooral de supporters van Nice. "Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. De sfeer was geweldig en ik heb nu al zin in de volgende wedstrijd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie