Indrukwekkende masterclass van Ajax in Amsterdam: Als ze iets voelen...

Indrukwekkende masterclass van Ajax in Amsterdam: "Als ze iets voelen..."

10-02-2022 07:12
132

Het zat er geen moment in voor Vitesse, concludeert Riechedly Bazoer. Ajax was in de Johan Cruijff Arena een maatje te groot en bekert eenvoudig verder in de KNVB Beker. Vooral de manier waarop heeft indruk gemaakt.

Ajax overklaste Vitesse en won met maar liefst 5-0. "Je weet dat als je naar de Arena komt, je een beetje geluk moet hebben en vooral goed moet spelen", zegt Bazoer tegen ESPN. "We begonnen goed, maar na de 1-0 verloren we vertrouwen. Dat voelt Ajax, dan lopen ze over ons heen."

Ajax toonde zich een waar roofdier. "Ik heb hier ook gespeeld. Als je de 1-0 maakt, gaan de koppies hangen. Je probeert er overheen te klappen en dat heeft Ajax gedaan. Je probeert iedereen op te peppen en vertrouwen te geven, maar aan de bal waren we ook niet goed. Dan wordt het heel moeilijk."

Vooral de manier waarop Ajax de zege binnensleepte maakt indruk. Ook bij een 5-0 voorsprong werd Vitesse vol afgejaagd. "Ajax is goed in drukzetten. Als ze iets voelen, klappen ze er overheen. Ajax heeft een team met veel ervaring, maar ook jonge spelers. Kijk naar hoe slim Tadic is, maar ook Blind.. Je moet gefocust zijn om hier een resultaat te halen, dat waren we niet."