'Overmars kreeg van Ajax een tekenbonus van 1,25 miljoen euro'

'Overmars kreeg van Ajax een tekenbonus van 1,25 miljoen euro'

10-02-2022 13:58 Laatste update: 14:23
226

Marc Overmars heeft voor zijn aftreden een 'tekenbonus' ontvangen van ruim één miljoen euro, zo onthult RTL Nieuws donderdag. De inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken verlengde in december zijn contract bij Ajax en daar stond een royale vergoeding tegenover. Of Overmars dat bedrag nu terug moet storten, is de vraag.

Overmars werd genoemd bij een aantal topclubs uit de Premier League en dus sloeg Ajax met het verlengen van zijn contract (van 2024 tot 2026) een belangrijke slag. Daar is Overmars fors voor beloond, want volgens RTL nieuws incasseerde hij een bonus van 1,25 miljoen euro. RTL Nieuws baseert de informatie op stukken uit de buitengewonde aandeelhoudersvergadering (BAVA).

Ajax hoeft Overmars geen salaris en bonussen meer uit te keren nu hij weg is, maar onduidelijk is nog wat er met de bonus gaat gebeuren. Die was immers al toegekend. Ajax wilde er tegenover RTL Nieuws niets over kwijt: een woordvoerder verwijst naar de BAVA-stukken.

"Ik kan me niet voorstellen dat Ajax geen clausule heeft opgenomen waardoor die onder bepaalde omstandigheden moet worden teruggestort", zegt Errol Keyner, adjunct-directeur van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) tegen RTL Nieuws. In zo'n clausule staat bijvoorbeeld dat het bedrag teruggestort moet worden wanneer er een greep in de kas is gedaan of Overmars 'naar Feyenoord gaat', verwacht Keyner. Wat als die clausule er niet is? "Mocht dat niet zo zijn, dan moeten er meer mensen weg. Maar ik denk dat zélfs Ajax hier rekening mee heeft gehouden."

Overmars vertrok afgelopen zondag bij Ajax omdat hij grensoverschrijdende berichten gestuurd heeft naar meerdere vrouwen. Volgens diverse media stuurde hij ook 'dickpics'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie