'Onvergeeflijk' keepersbesluit van Schmidt: 'Dan zagen we hem tot de oksels af'

'Onvergeeflijk' keepersbesluit van Schmidt: 'Dan zagen we hem tot de oksels af'

10 februari - 18:27
81

Ronald Waterreus kraakt harde noten over de keeperscarrousel bij PSV. De 51-jarige oud-keeper van de Eindhovenaren vindt het 'onvergeeflijk' dat Yvon Mvogo na één wedstrijd al weer werd geslachtofferd door trainer Roger Schmidt.

Waterreus had er begrip voor dat Joël Drommel zijn basisplaats verloor. "Drommel heeft gewoon te weinig gebracht, over een veel te lange periode heeft hij niet goed gespeeld", zegt hij in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Die wissel moest er dus een keer komen."

Mvogo kreeg in de Eredivisie-topper tegen AZ de kans, maar het verhaal is bekend. De Zwitser ging onder een bal door en leidde de winnende treffer van Jesper Karlsson in. Schmidt was bijzonder kritisch en koos in het bekerduel met NAC Breda alweer voor Drommel. "Ik las de opstelling en ik was echt kwaad. Ik ben zelf keeper geweest en weet: dit kan niet", reageert Waterreus. "Mvogo is nu tot op het bot geraakt. Wat er voor het duel met AZ gebeurde, kan ik volgen. Tijdens die wedstrijd maakte hij een inschattingsfout die keepers die zes maanden niet spelen maken."

De verklaring van Schmidt dat hij met Drommel kiest voor de toekomst, vindt de oud-keeper 'bullshit'. "Eigenlijk zeg je tegen Drommel: "Omdat je een contract voor vijf jaar hebt, stel ik je op." Hij zou niet graag in de schoenen staan van keeperstrainer Raimond van der Gouw, die nu te maken heeft met twee 'beschadigde' doelmannen. "Ik was meteen opgestapt. Het kan niet wat er gebeurd is."

"Je laat iemand die fouten maakt, en dat hoort erbij, een halfjaar keepen en dan mag de ander één keer spelen, die gaat onder de bal door en dan zagen we hem tot de oksels af. Die Mvogo weet nu: ik hoef het hele jaar niets meer te doen", besluit Waterreus.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie