Vlahovic wéér goud waard voor Juventus, nog niets beslist bij Athletic-Valencia

10-02-2022 23:27 Laatste update: 23:14
16

Dusan Vlahovic is nu al goud waard voor Juventus. De aanvaller, die in de winterse transferperiode overkwam van Fiorentina, heeft zijn nieuwe ploeg in de slotfase van de kwartfinale van de Coppa Italia langs Sassuolo geschoten: 2-1. In Spanje hielden Athletic Club en Valencia elkaar in evenwicht: 1-1.

Juventus - Sassuolo 2-1
De start van Juventus was flitsend. Paulo Dybala zette zijn ploeg al na drie minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Na deze snelle treffer ging het echter snel minder met De Oude Dame. Sassuolo nam het spel over en kwam een aantal keer zeer dreigend voor het doel van de thuisploeg. Het leverde ze halverwege de eerste helft de gelijkmaker op. Hamed Junior Traorè krulde Sassuolo met een heerlijk schot op 1-1.

Na deze treffer werd Juventus weer wakker en nam het het heft in handen. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri creëerde in het restant van de eerste helft aardig wat kansen en na rust ging het daar vrolijk mee verder. Een doelpunt bleef echter lang uit. Tot Vlahovic vlak voor tijd aan een dribbel begon. Hij schoot vervolgens, via de billen van Sassuolo-speler Ruan de 2-1 achter Gianluca Pegolo.

In zijn eerste wedstrijd voor Juventus (tegen Hellas Verona) was de Serviër ook al trefzeker. Bij Juventus maakte Matthijs de Ligt de negentig minuten vol.

Voor Vlahovic wacht in de halve finale een pikant affiche. Juventus neemt het dan namelijk op tegen zijn oude ploeg Fiorentina, dat eerder op de donderdag won van Atalanta Bergamo (2-3).

Athletic Club - Valencia 1-1
Na de eerste wedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey tussen Athletic Club en Valencia is er nog niets beslist. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het scorebord, de beslissing moet vallen in de return in Estadio Mestalla op 3 maart.

Raúl García liet San Mamés vlak voor rust ontploffen door de 1-0 te maken, maar na rust zakte Athletic ver weg. Valencia wist er lang niet veel tegenover te stellen, maar kwam wel op gelijke hoogte. Hugo Duro maakte de 1-1. Hier bleef het bij in Baskenland, al wilde Valencia vlak voor tijd nog een penalty. Deze kwam er echter niet.