'Newcastle als concurrent, AC Milan biedt Botman miljoenen op jaarbasis'

'Newcastle als concurrent, AC Milan biedt Botman miljoenen op jaarbasis'

10-02-2022 23:43
34

AC Milan pakt razendsnel door en wil Sven Botman zo snel mogelijk vastleggen. De vertegenwoordigers van de Nederlandse verdedigers werden donderdag gespot in Milaan, waar ze de onderhandelingen met het Milan-bestuur openden. De Italiaanse club heeft zelfs al een voorstel gedaan.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport-journalist Alfredo Pedullà via zijn persoonlijke website. Milan probeerde Botman in de winterse transferperiode al binnen te halen, maar Lille OSC wilde niet meewerken aan een tussentijds vertrek. Ook Newcastle United toonde interesse en wilde naar verluidt zelfs 50 miljoen euro betalen, maar Lille weigerde.

Door de interesse uit Engeland wil Milan vaart zetten achter een deal met Botman. De club zou de Nederlander al een aanbod hebben gedaan: Botman kan vanaf volgend seizoen 2,5 miljoen euro op jaarbasis gaan verdienen. Dat bedrag kan jaarlijks oplopen tot boven de 3 miljoen euro, afhankelijk van de prestaties van Botman en de club in de verschillende competities.

Milan verwacht dat een bedrag van rond de 30 miljoen euro voldoende zal zijn om Botman aankomende zomer los te weken bij Lille. De club heeft een uitstekende relatie met Lille: afgelopen jaren werden Rafael Leão en Mike Maignan overgenomen van de Franse club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie