'Poëtische vrijheid' voor De Ligt tegen Sassuolo: 'Het onmogelijke gebeurde'

11-02-2022 00:03
30

Juventus heeft de halve finale van de Coppa Italia bereikt na een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Sassuolo. De winnende treffer van Dusan Vlahovic viel pas een paar minuten voor tijd. Matthijs de Ligt speelde negentig minuten mee en zocht regelmatig de aanval. Hij liet echter wel een megakans liggen.

Waar de Italiaanse media zich normaal gesproken vooral richten op de verdedigende acties van De Ligt, werd er na de wedstrijd tegen Sassuolo ook aandacht geschonken aan de aanvallende aspiraties van de Nederlander. De Ligt besloot regelmatig mee op te stomen.

'Hij was regelmatig in de aanval te vinden, om de kansen van Juventus in het strafschopgebied van de tegenstander te vergroten', begint de Italiaanse tak van Eurosport na de wedstrijd. 'Een doelpunt die hij zelf al geteld had, kreeg hij echter toch niet tegen de touwen. Achterin kende hij weinig problemen.'

Tuttomercatoweb concludeerde dat De Ligt kansen rook om in de aanval te trekken tegen Sassuolo. 'In verdedigend opzicht had hij, ondanks de dreiging van Sassuolo, geen problemen. In de tweede helft gunde hij zichzelf wat poëtische vrijheid en waagde hij zich vaker in de aanval, waar hij zijn team een boost wist te geven.'

De grote man aan Juventus-zijde werd Dusan Vlahovic. De Servische aanvaller, die tijdens de afgelopen transferperiode voor een bedrag van zo'n tachtig miljoen euro overkwam van Fiorentina, maakte vlak voor tijd de beslissende 2-1. 'Hij had weinig impact op de wedstrijd, tot de 89e minuut. De Serviër trok het konijn uit de hoge hoed en zette Juventus vanuit het niets op 2-1.'

Juventus News 24 en Juve Live, twee zeer actieve fansites van Juventus, waren ondanks het solide spel van De Ligt toch wat kritisch. 'Hij stond een paar keer volledig vrij in het strafschopgebied van Sassuolo, maar wist Pegolo (de keeper van Sassuolo, red.) niet te verslaan', aldus Juventus News 24. Juve Live voegt toe: 'Het onmogelijke gebeurde: letterlijk twee meter van het doel wist De Ligt het aluminium te raken.'

De grote plaaggeest voor Juventus was donderdagavond Sassuolo-keeper Gianluca Pegolo. Hij hield zijn club lang in de race om de halve finale. 'Hij wist een aantal keer geweldig te redden, onder meer oog in oog met Vlahovic. Daarna wist hij McKennie en Morata van scoren te houden, terwijl ook Rabiot op Pegolo stuitte', zag Sassuolo News.