'Bony had meteen impact, dan is het pijnlijk dat hij er weer af moet'

'Bony had meteen impact, dan is het pijnlijk dat hij er weer af moet'

11-02-2022 10:55
11

Wilfried Bony maakt indruk bij NEC, maar zijn debuut in het bekerduel met Go Ahead Eagles liep uit op een teleurstelling. De 33-jarige Ivoriaan ging met hamstringklachten naar de kant. Trainer Rogier Meijer hoopt dat de schade meevalt.

"Je zag meteen dat Bony impact had", zegt Meijer tegen Voetbal International. De sterke spits kwam een halfuur voor tijd in het veld, was meteen dichtbij een treffer, maar ging in de slotfase weer naar de kant. "Hij is hier pas kort, maar hij wil heel graag. Dat zag je in het veld ook en dan is het pijnlijk dat hij er weer af moet. Hij gaf zelf aan dat hij een tik tegen zijn hamstring kreeg en daardoor last kreeg. We moeten afwachten hoe ernstig het is."

Meijer hoopt snel weer over Bony te kunnen beschikken. "Over zijn voetbalkwaliteiten bestaan geen twijfels. Hij is zó voetbalslim en sterk aan de bal. Daar druipt de kwaliteit vanaf. In de afgelopen twee weken heb ik Bony ook als persoon leren kennen. Hij is erg bezig met jonge jongens."

Ook Cas Odenthal is onder de indruk. "Een speler van grote klasse. Er komt echt iemand binnen", zegt de verdediger. "Om hem te verdedigen op de training is fantastisch. Dat is het allermooiste wat er is. Hij doet dingen die je niet verwacht, waardoor ik alleen maar beter kan worden. Je ziet dat hij veel ervaring heeft en heel sterk is. Erg leuk om tegen te spelen."