Aflopend contract bij AZ: 'Vrienden als Wijndal spelen wel op hoogste niveau'

Aflopend contract bij AZ: 'Vrienden als Wijndal spelen wel op hoogste niveau'

11-02-2022 12:12
66

Mohamed Taabouni wacht nog altijd op zijn doorbraak in het eerste elftal van AZ. De negentienjarige middenvelder moet binnenkort een belangrijk besluit nemen over zijn toekomst, want zijn contract in Alkmaar loopt komende zomer af.

Taabouni debuteerde in december 2019 al in het eerste elftal van AZ, maar ondertussen wacht hij nog altijd op zijn doorbraak. Hij speelt zijn wedstrijden voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is af en toe best lastig", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik train de hele week keihard met AZ 1 en heb het gevoel dat ik aardig meekan. Dan wil je natuurlijk ook in de wedstrijden meedoen."

"Ik ben goed bevriend met jongens als Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal en Zakaria Aboukhlal", gaat Taabouni verder. "Zij spelen natuurlijk wel alles op het hoogste niveau, ik voel dat ik daar ook klaar voor ben, maar ik moet geduld hebben. Mentaal is dat best zwaar, maar ik kan die knop steeds beter omzetten. Ik ben volwassener geworden en heb vooral fysiek stappen gezet."

Taabouni is bijna twintig en vindt het tijd voor de volgende stap. Of dat bij AZ is, is afwachten vanwege zijn aflopende contract. De Alkmaarders willen graag met hem verlengen. "Mijn doel is nog altijd door te breken bij AZ, maar ik heb wel een aflopend contract", houdt hij zijn kaarten tegen de borst.