KNVB-directeur over Overmars: 'Naïef om te denken dat het maar één keer voorkomt'

KNVB-directeur over Overmars: 'Naïef om te denken dat het maar één keer voorkomt'

11-02-2022 13:24
91

Marianne van Leeuwen heeft gereageerd op het vertrek van Marc Overmars bij Ajax. De directeur betaald voetbal van de KNVB spreekt van 'verschrikkelijk wangedrag', maar vindt het 'naïef om te denken dat het maar één keer in het betaald voetbal voorkomt'.

De KNVB deed maandag al een oproep aan slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag om dit te melden. "Het is natuurlijk verschrikkelijk dat door het wangedrag van personen met macht, andere mensen in onveilige situaties komen", reageert Van Leeuwen vrijdag bij ESPN. "In dit geval de vrouwen bij Ajax die slachtoffer zijn en misschien al heel lang hebben rondgelopen met hun verhaal, voordat ze het durfden te melden. Dat komt keihard aan."

Van Leeuwen ziet een rol weggelegd voor de bond om clubs te helpen. "De KNVB vindt dit onderwerp heel erg belangrijk. Het speelt ook zeker een rol om te beïnvloeden dat dit onderwerp hoog op de agenda staat, ook in het betaald voetbal, dat clubs handvatten krijgen om veilige werkomgeving te stimuleren."

Van Leeuwen noemt grensoverschrijdende zaken en machtsmisbruik een maatschappelijk probleem. "We hebben ook nooit gedacht dat het hier niet zou gebeuren, maar nu hebben we een concreet voorbeeld en nu komt het wel heel dichtbij. Dat is een soort reality check, niet alleen voor ons maar voor de hele samenleving. Het zou naïef zijn om te denken dat het maar één keer voorkomt. Dat geldt voor het voetbal, maar ook voor de rest van de samenleving."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie