'Ajax wist van NRC-onderzoek af: Amsterdammers namen initiatief in Overmars-exit'

'Ajax wist van NRC-onderzoek af: Amsterdammers namen initiatief in Overmars-exit'

11-02-2022 17:50 Laatste update: 17:51
310

De NRC weet met zekerheid te zeggen dat Ajax op de hoogte was van het lopende onderzoek tegen Marc Overmars. De Amsterdammers hebben de voormalig directeur voetbalzaken op non-actief gezet, voor het onderzoek naar buiten kwam.

Ajax zou contact hebben gezocht met een van de onderzoekjournalisten van NRC. 'Vermoedelijk omdat een van de vrouwen die de krant benaderde intern aan de bel trok', schrijft de krant. Vervolgens heeft de club voorgesorteerd op het onderzoek door zondagavond laat het statement naar buiten te brengen dat Overmars en Ajax uit elkaar gingen. Fabian van der Poll, journalist bij NRC, kreeg telefoon van een woordvoerder van Ajax. "Ik heb hem verteld dat we onderzoek deden naar grensoverschrijdend gedrag. Ik vond dat ik daar open over moest zijn."

Van der Poll houdt er rekening mee dat dit de druk binnen Ajax heeft vergroot. Bij NRC gingen zondagavond alle alarmbellen af, toen Ajax het statement naar buiten bracht. De krant stelt dat alles door moest gaan als gepland, maar met meer haast. Wanneer Ajax het nieuws niet naar buiten had gebracht, had NRC het onderzoek langer willen laten duren om een breder verhaal te creëren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie