'Ajax teleurgesteld in medewerksters: club wilde zaak-Overmars intern horen'

'Ajax teleurgesteld in medewerksters: club wilde zaak-Overmars intern horen'

11 februari - 19:51 Laatste update: 22:04
474

Miel Brinkhuis, perschef van Ajax, heeft zijn teleurstelling uitgesproken in de vrouwelijke medewerkers die naar de NRC zijn gestapt om het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars aan te kaarten. De directie had de zaak liever binnenskamers behandeld. 

Dat blijkt uit teksten van NRC. Zondagavond werd het ontslag van Overmars naar buiten gebracht en op woensdag werd er een online vergadering georganiseerd. Algemeen directeur Edwin van der Sar, commercieel directeur Menno Geelen, financieel directeur Susan Lenderink en Brinkhuis kwamen daarin aan het woord. De krant heeft in handen wat er tijdens die meeting gezegd is.

'Brinkhuis zegt dat hij het jammer vindt dat (ex-)medewerksters zonder toestemming van de media-afdeling naar buiten traden. Hij prijst de vrouwen die zich daartoe niet lieten verleiden. Sommige meldsters werken niet meer bij de club, zegt hij, anderen wel', klinkt het

Van der Sar wil de focus graag op het voetbal houden, blijkt uit wat naar buiten is gekomen. 'Op trainingscomplex De Toekomst belooft de directeur hen (de selectie van Ajax 1, red.) zoveel mogelijk uit de wind te zullen houden, vertelt een betrokkene. Zelf verschijnt hij gedurende de week niet voor de camera om zijn verhaal te doen. Alleen persbureau ANP staat hij dinsdag kort te woord', citeert NRC een medewerkster die de vergadering bijwoonde. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie