Van der Sar 'niet bepaald boegbeeld Ajax': 'Hij viel nergens te bekennen'

Van der Sar 'niet bepaald boegbeeld Ajax': 'Hij viel nergens te bekennen'

11-02-2022 20:29
238

Wim Kieft vindt dat Erik ten Hag de juiste woorden vond in zijn interviews voor en na de wedstrijd tegen Vitesse. De Ajax-trainer kreeg allerlei vragen over de situatie rond Marc Overmars gesteld, maar ging hier goed mee om. Kieft had meer verwacht van algemeen directeur Edwin van der Sar.

Ten Hag kreeg woensdag voor de KNVB Beker-wedstrijd tegen Vitesse vragen op zich afgevuurd over de Overmars-affaire. Kieft zag hoe de Ajax-trainer hier goed op antwoordde. 'Ten Hag deed woensdag voor Ajax-Vitesse als eerste het woord namens Ajax voor de camera. Hij kwam heel goed over, vond de juiste toon en de juiste woorden. Zowel richting de slachtoffers als richting Overmars met wie hij intensief samenwerkte', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

'Ten Hag heeft zich op dat gebied knap ontwikkeld gedurende zijn tijd bij Ajax. Als je hem zag stuntelen bij zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer en nu bezig ziet in zo'n heikele affaire… De twijfel of Ten Hag zich communicatief zou redden en zich ooit aan dat stuntelige imago zou kunnen ontworstelen, is weg. Hij is echt gegroeid in zijn optredens in de media en weet bijna altijd een goed verhaal te vertellen', aldus Kieft.

Wel vindt Kieft het apart dat Van der Sar zich tot op heden redelijk afzijdig houdt. 'Het ging Ten Hag prima af, maar het zou normaal zijn geweest als een woordvoerder van Ajax, of beter algemeen directeur Edwin van der Sar zijn gezicht zou hebben laten zien. Alleen viel hij nergens te bekennen. Later zag je hem onderuitgezakt zitten op de tribune. Niet bepaald als een boegbeeld van een club als Ajax.'