Excelsior maakt er zes tegen Jong Ajax, Emmen en ADO laten punten liggen

11-02-2022 21:55 Laatste update: 22:07
120

FC Volendam heeft drie punten gepakt in de strijd om de Keuken Kampioen Divisie-titel. De ploeg van trainer Wim Jong was met 2-1 te sterk voor Jong AZ, dat vlak voor tijd nog een penalty miste. Excelsior herpakte zich tegen Jong Ajax en ging met een 6-2 overwinning van het veld.

FC Volendam - Jong AZ 2-1
Volendam blijft uitlopen in de Keuken Kampioen Divisie. Ook tegen Jong AZ ging het echter zeer moeizaam. De kampioenskandidaat kwam al snel op voorsprong. Bilal Ould-Chikh maakte op aangeven van zijn broertje Walid Ould-Chikh de 1-0. Lang genieten van de voorsprong kon Volendam echter niet. Mohamed Taabouni zorgde al snel voor de gelijkmaker.

Meteen na de theepauze pakte Volendam de voorsprong weer. Damon Mirani liep een hoekschop van Daryl van Mieghem tegen de touwen. Vlak voor tijd kreeg Jong AZ een uitgelezen kans om nog een punt te pakken, maar Peer Koopmeiners miste een penalty.

Excelsior - Jong Ajax 6-2
Excelsior heeft na vier opeenvolgende nederlagen weer eens gewonnen. In Rotterdam werd Jong Ajax met ruime cijfers verslagen: 6-2. Zowel voor als na rust vielen er vier doelpunten. Jong Ajax pakte snel de voorsprong via Christian Rasmussen, maar vervolgens nam Excelsior het heft in handen. Door doelpunten Anass Salah-Eddine (eigen doelpunt), Thijs Dallinga en Reuven Niemeijer ston het bij rust 3-1. Naci Ünüvar miste bij een 2-1 stand een strafschop.

Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met doelpunten maken. Redouan El Yaakoubi maakte er 4-1 van, Liam van Gelderen zorgde voor de 4-2, waarna Thijs Dallinga en Calvin Raatsie (eigen doelpunt) zorgden voor de 6-2 eindstand.

ADO Den Haag - MVV Maastricht 2-3
ADO Den Haag heeft onverwacht punten laten liggen in het eigen stadion. MVV was met 2-3 te sterk. De gasten kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong via Mart Remans en Toshio Lake. Vlak na rust maakte Thomas Verheydt er 1-2 van, maar drie minuten later stond het via Lake alweer 1-3. De 2-3 van Marius van Mil kwam uiteindelijk te laat.