'Mocht clubmedewerker me een dickpick sturen, zou ik die foto 150 keer kopiëren'

'Mocht clubmedewerker me een dickpick sturen, zou ik die foto 150 keer kopiëren'

12 February - 07:13 Laatste update: 07:51
136

De 'machocultuur' in het betaalde voetbal, de mannen op de apenrots: Ester Bal, perschef van FC Den Bosch, is duidelijk na de hele affaire rondom Marc Overmars. Ze zou zelf meteen op haar strepen gaan staan mocht ze een 'dickpick' ontvangen van een mannelijke medewerker, maar ze begrijpt dat dit voor sommige vrouwen niet zo makkelijk is.

"Je hebt als vrouw in het voetbal te maken met een dikke pikken-parade; daar moet je je van bewust zijn", begint Bal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En dan hoef je echt niet per se te voldoen aan het beeld van stoer wijf met de grote bek. Het gaat erom dat je grenzen duidelijk zijn en dat die aan de andere kant worden gerespecteerd."

Bal maakte seksuele intimidatie zelf nog niet mee bij een club, zo vertelt ze. "Niemand heeft ooit ongewild aan me gezeten. En ja, misschien komt dat inderdaad wel omdat ik pas in die no nonsens-cultuur. Ik houd niet van getrut, ben niet extreem gevoelig, en trek mijn mond open als me iets niet bevalt."

Mocht een mannelijke collega over de schreef gaan, moet je in durven grijpen, vindt Bal. Ze haalt de zogenoemde dickpics aan die Overmars naar vrouwelijke collega's stuurde bij Ajax. "Mocht een clubmedewerker me ooit een foto van zijn piemel sturen vanuit een toiletruimte in het stadion, zou ik die foto onmiddellijk 150 keer kopiëren en vervolgens overal waar het maar kan ophangen in datzelfde stadion. Met als bijschrijft: Rara, wie is de lul achter deze lul? Zoiets moet je niet accepteren. Nooit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s