Begrip voor Dordrecht-woede: 'Als wij hem tegen krijgen, zou ik niet blij zijn'

Begrip voor Dordrecht-woede: 'Als wij hem tegen krijgen, zou ik niet blij zijn'

12-02-2022 07:32 Laatste update: 07:32
50

Sam Hendriks baalt van het feit dat De Graafschap punten heeft laten liggen tegen FC Dordrecht. De aanvaller zag hoe zijn ploeg diep in de blessuretijd van de wedstrijd een penalty mee kreeg van arbiter Joey Kooij, na licht contact tussen Ted van de Pavert en Mawouna Amevor. 

Hendriks vond dat De Graafschap in de eerste helft afstand had moeten nemen van de tegenstander uit Dordrecht en kan daarom na de wedstrijd niet bepaald genieten van de late gelijkmaker. Of het een terechte penalty was, durft hij op dat moment ook nog niet te zeggen. "Tedje is niet zo makkelijk omver te krijgen. Daar moet haast wel geweld aan te pas zijn gekomen", begint Hendriks na afloop bij ESPN, om vervolgens serieus verder te gaan. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet gezien heb op het veld. Ik zou het echt niet weten."

Wedden

Meer odds

Dat de beslissing van Kooij bij de spelers van Dordrecht voor grote woede zorgde, hoeft volgens Hendriks op zo'n moment niet veel te zeggen. "In de laatste minuut, bij deze stand... Dan maakt het niet uit of de penalty terecht is, dan krijg je sowieso protest", aldus de aanvaller. Na het bekijken van de beelden nuanceert hij. "Wat moet ik ervan zeggen... Als wij hem zo tegen zouden krijgen, zou ik ook niet blij zijn. Laat ik het daar bij houden."

Dordrecht-coach Michele Santoni kookte na afloop over van woede voor de camera van ESPN. "Ik vind hem een hele matige scheids en dat heb ik tegen hem gezegd", doelt hij op Kooij. "Ik heb hem aangeraden te stoppen en om te gaan padellen."