Bochum en scorende Locadia verrassen met ruime overwinning op Bayern

12-02-2022 17:24 Laatste update: 17:31
33

Bayern München heeft een even onverwachte als pijnlijke nederlaag geleden. VfL Bochum, de nummer veertien van de Bundesliga, gaf Der Rekordmeister mede dankzij Jürgen Locadia met 4-2 klop.

VfL Bochum – Bayern München 4-2
Bayern heeft een beroerde voorbereiding gehad op de Champions League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg van komende woensdag. Op bezoek bij VfL Bochum, middenmoter in Duitsland, werd er verrassend met 4-2 verloren. Dat was een  uitslag die weinig mensen hadden zien aankomen, zeker niet toen Robert Lewandowski er na negen minuten 0-1 van maakte.

In het ruime half uur dat daar op volgde, liet Bochum echter zien wat mooi voetballen is. De ploeg van trainer Thomas Reis scoorde maar liefst vier keer en Locadia was één van de doelpuntenmakers. Hij benutte in de 38e minuut een strafschop en maakte daarmee de 2-1, aangezien Christopher Antwi-Adjei eerder al voor de gelijkmaker had gezorgd.

Na de rake pingel van Locadia brachten Cristian Gamboa en Gerrit Holtmann (zie beelden) het aanwezige publiek in vervoering. Beiden maakten een fraai doelpunt en brachten de stand daarmee op 4-1, waarmee de opgave voor Bayern plotseling wel heel lastig was. Der Rekordmeister maakte via Lewandowski in de tweede helft nog wel een tweede goal, maar kwam niet verder dan dat.

Op de ranglijst zal de nederlaag van Bayern weinig grote gevolgen gaan hebben. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund bedraagt nog steeds negen punten, al kan die ploeg zondagmiddag de marge terugbrengen naar zes. Dan moet er wel gewonnen worden op bezoek bij Union Berlin.