Lampard én media te spreken over Van de Beek: 'Na kwartier al toegezongen'

Lampard én media te spreken over Van de Beek: 'Na kwartier al toegezongen'

12-02-2022 19:30 Laatste update: 20:45
28

Donny van de Beek is zaterdag met vlag en wimpel geslaagd voor zijn basisdebuut bij Everton. The Toffees boekten een uiterst belangrijke 3-0 thuiszege op Leeds United en de nieuwkomer uit Nijkerkerveen speelde negentig minuten: de commentaren na afloop waren lovend.

Midweeks had Van de Beek zich voor het eerst mogen bewijzen tijdens de wedstrijd tegen Newcastle United, die echter met 3-1 werd verloren. Zaterdag draaide hij de volle negentig minuten mee en kreeg de nummer zestien van de Premier League weer wat lucht, na een ruime zege op de nummer vijftien.

Van The Liverpool Echo kreeg Van de Beek een 8 als rapportcijfer, voor zijn 'outstanding' basisdebuut. 'Hij leidde de eerste goal (van Seamus Coleman, red.) in, door uitstekend positie te kiezen en te passen. De Everton-fans schatten zijn bijdrage op waarde en na vijftien minuten werd hij al toegezongen.' 90Min hield het bij een 7. 'Tijdens zijn eerste basisoptreden sinds mei was de lesser-spotted loanee rustig aan de bal, als hij onder druk stond, en kwam hij regelmatig door vanuit het middenveld.' Fansite Goodison News gaf ook een 7 en karakteriseerde Van de Beek als 'extreem dynamisch, vanaf het eerste fluitsignaal. Hij combineerde uitstekend met de spelers om hem heen en hij zal zelf ook met tevredenheid terugkijken.'

Dat deed manager Frank Lampard in elk geval wel. Het commentaar van de manager was kort, maar duidelijk. "Ik vond Donny geweldig. In je eerste thuiswedstrijd meteen zo spelen… Hij liet zien over geweldig veel kalmte, werkethiek en spelintelligentie te beschikken", liet hij weten in de Engelse media.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie