Krul-vervanger Gunn moet hattrick van Sterling toestaan op Carrow Road

Krul-vervanger Gunn moet hattrick van Sterling toestaan op Carrow Road

12-02-2022 20:18
4

Manchester City heeft in zijn promovendi-tweeluik gedaan wat het moest doen. Na Brentford moest ook Norwich City eraan geloven: 0-4 voor de regerend Premier League-kampioen werd het op Carrow Road, waar Raheem Sterling met drie goals de grote man was.

De nog altijd afwezige Tim Krul werd onder de lat vervangen door Angus Gunn, die het eerste half uur schadevrij doorkwam. Daarna werd halfslachtig uitverdedigen van Ben Gibson echter genadeloos afgestraft door Sterling, die met veel gevoel de 0-1 in de verre hoek krulde.

Direct na rust viel feitelijk de definitieve beslissing. Phil Foden hield de bal tijdens een scrimmage knap in bezit en frommelde de bal over de doellijn, waar Brandon Williams te laat redding bracht: 0-2. De buit was binnen voor Nathan Aké en de zijnen, die dankzij een rake kopbal van Sterling en een in twee instanties benutte penalty van diezelfde Sterling nog uitliepen naar 0-3 en 0-4.

Manchester City blijft onverminderd hard op weg naar titelprolongatie. Achtervolger Liverpool heeft weliswaar twee wedstrijden minder gespeeld dan de ploeg van Pep Guardiola, maar staat ook al op twaalf punten afstand.