Sparta wint eindelijk en draagt rode lantaarn weer over aan PEC Zwolle

Sparta wint eindelijk en draagt rode lantaarn weer over aan PEC Zwolle

13-02-2022 14:10
53

Sparta heeft de rode lantaarn in de Eredivisie weer overgedragen aan PEC Zwolle. In het kelderduel met Willem II werd winterversterking Younes Namli de matchwinner: 1-0.

Sparta werd zaterdagavond de hekkensluiter van de Eredivisie door de driepunter van PEC Zwolle tegen SC Cambuur (3-4). Lang heeft dat niet geduurd: Sparta was zondagmiddag te sterk voor Willem II, dat geen vervolg kon geven aan de overwinning van vorige week op RKC Waalwijk (3-1).

De eerste kans was na een kwartier voor Sparta. De bal kwam voor de voeten van Lennart Thy, maar de Duitse aanvaller mikte naast. Even later was ook Mario Engels dicht bij een doelpunt na gerommel van doelman Timon Wellenreuther.

Grote kansen waren lange tijd spaarzaam, maar een ingeving van Namli zorgde er toch voor dat er een doelpunt op het scorebord kwam. Namli dribbelde door de Tilburgse verdediging, kwam naar binnen en plaatste de bal met veel precisie in de korte hoek.

Sparta trok de drie punten over de streep, waardoor de ploeg van trainer Henk Fraser voor het eerst sinds 6 november weer eens een Eredivisie-wedstrijd weet te winnen. Bij Willem II likt men de wonden. De Tilburgers en Sparta staan respectievelijk vijf punten en één punt voor PEC Zwolle.