Schokkend bericht: Spakenburg-speler Dekker door eigen fans aangevallen in Katwijk

Schokkend bericht: Spakenburg-speler Dekker door eigen fans aangevallen in Katwijk

13-02-2022 16:52 Laatste update: 17:39
42

De oefenwedstrijd tussen Quick Boys en SV Spakenburg is uit de hand gelopen. Vince Gino Dekker van Spakenburg is door de eigen aanhang aangevallen, maar gelukkig niet gewond geraakt, zo meldt de club op de website. Dekker heeft kwaad bloed gezet bij de supporters omdat hij naar aartsrivaal IJsselmeervogels gaat.

Vrijwilligers en bestuursleden van Spakenburg worden al langer bedreigd. De club spreekt van vernielingen, knokpartijen, provoceren, intimideren en bedreigen van vrijwilligers en spelers. 'Intimiderende telefoontjes, vrijwilligers opzoeken op hun werk en bedreigingen in de persoonlijke leefomgeving. Nee, we hebben het niet over een goedkope maffiafilm, maar helaas over praktijken waarmee vrijwilligers van SV Spakenburg worden geconfronteerd', schrijft Spakenburg, dat wijst naar Harde Kern Spakenburg (HKS), volgens de club géén fanclub.

Dekker aangevallen
Dat Dekker zaterdag werd aangevallen door de eigen aanhang is volgens Spakenburg 'een nieuw dieptepunt'. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Quick Boys ging het mis. Spelers en leden van de technische staf moesten uit veiligheidsoverwegingen in de kleedkamer blijven, tot de situatie bekoeld was.

'Tijdens de rit is de buschauffeur door enkele lieden van deze groep vervolgens mishandeld, volgens diverse mediaberichten. Op advies van de politie is de spelersbus van SV Spakenburg vanuit Katwijk niet rechtstreeks naar Spakenburg gereden, maar naar Baarn, waarna spelers in groepjes en onder politiebegeleiding veilig naar hun voertuigen in Spakenburg zijn gebracht', aldus Spakenburg.

Spakenburg staat in nauw contact met politie en gemeente. De club steunt Dekker volledig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie