Liverpool pakt drie punten op Turf Moor, zure middag voor Weghorst

13-02-2022 17:15
9

Hekkensluiter Burnley heeft zondagmiddag nagelaten om te stunten tegen Liverpool. Wout Weghorst zal na afloop extra balen van de 0-1 nederlaag. Hij miste kansen en viel geblesseerd uit.

De boomlange spits uit Borne liet in de eerste helft meerdere malen na om Burnley op voorsprong te zetten tegen Liverpool. Na twintig minuten kreeg Weghorst de grootste, maar Liverpool kon simpel wegwerken na matig afronden. Daarna kreeg hij meerdere kansen, allen onbenut. Burnley scoorde niet, Liverpool deed dat voor rust via Fabinho wel.

Burnley jaagde in de tweede helft, nog mét Weghorst, op de gelijkmaker tegen Liverpool. Weghorst zou de wedstrijd uiteindelijk niet volmaken: hij raakte geblesseerd en moest worden vervangen.

Liverpool blijft door de zege in het spoor van koploper Manchester City, al is het verschil nog negen punten. Burnley blijft twintigste in de Premier League.