VP's Elftal van de Week: PSV en Feyenoord van de partij, Ajax hofleverancier

VP's Elftal van de Week: PSV en Feyenoord van de partij, Ajax hofleverancier

14-02-2022 10:00 Laatste update: 10:33
53

Ajax is hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Amsterdammers leveren na de masterclass tegen FC Twente drie spelers. Ook Feyenoord, PSV, Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles, Sparta, AZ en PEC Zwolle zijn van de partij.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Lars Unnerstall, Yanick van Osch en Janis Blaswich, allemaal maakten ze aanspraak op een uitverkiezing voor VP's Elftal van de Week. De keuze is uiteindelijk gevallen op Bijlow, die Feyenoord op de been hield tegen RKC Waalwijk.

Lisandro Martínez (Ajax)
'Subliem', zo noemde Twente-trainer Ron Jans hem na de kansloze nederlaag van zijn ploeg tegen Ajax. Martínez is in de vorm van zijn leven en verdient alle complimenten.

Dimitrios Siovas (Fortuna Sittard)
Door een treffer van Siovas pakte Fortuna drie cruciale punten tegen FC Groningen. De Griekse nieuwkomer (33) trainde pas zeven keer mee in Limburg, maar met zijn ervaring kan hij veel oplossen.

Sam Beukema (Go Ahead Eagles)
Het weerzien met Go Ahead werd memorabel voor Beukema, die zijn nieuwe status als basisspeler bij AZ bekroonde met twee doelpunten. Na afloop liep hij een ereronde door de Adelaarshorst.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Niet voor het eerst dit seizoen was Kökcü goud waard voor Feyenoord. Ook tegen RKC was de middenvelder trefzeker. Het moyenne in zijn laatste drie optredens: vier goals en één assist.

Younes Namli (Sparta)
Sparta heeft goede zaken gedaan door Namli deze winter terug te halen naar Nederland. De stilist dribbelde zondag door de Willem II-defensie, kroop naar binnen en schoot de bal in de korte hoek. Het leverde Sparta drie punten op.

Steven Berghuis (Ajax)
Antony bleek een maatje te groot, maar als nummer 10 en nu als vervanger van Ryan Gravenberch maakt hij veel, heel veel indruk bij Ajax. Berghuis is misschien wel de best presterende Oranje-international van dit moment.

Noni Madueke (PSV)
Godzijdank is hij terug, moet PSV-trainer Roger Schmidt zaterdagavond hebben gedacht. Met twee wonderschone assists wees Madueke zijn ploeg de weg tegen Vitesse, dat met 5-0 van het veld werd gepoetst.

Sébastien Haller (Ajax)
De wedstrijdbal ging zondag mee met Haller, die een hattrick maakte tegen FC Twente. Met zestien goals staat hij bovenaan het topscorersklassement van de Eredivisie.

Vangelis Pavlidis (AZ)
De start als AZ'er was moeizaam, maar Pavlidis heeft de smaak te pakken. Tegen Go Ahead Eagles was de Griekse spits twee keer trefzeker op aangeven van Dani de Wit, met wie hij een goede connectie heeft.

Daishawn Redan (PEC Zwolle)
Goede wedstrijd, fraaie goals en drie punten: Redan krijgt een tien met een griffel voor zijn optreden tegen Cambuur. Onder leiding van trainer Dick Schreuder is de oud-speler van Ajax, Chelsea en Hertha BSC helemaal opgebloeid.