AZ-geheim onthuld: 'Pak onze cijfers er maar bij en je weet genoeg'

AZ-geheim onthuld: 'Pak onze cijfers er maar bij en je weet genoeg'

14-02-2022 08:48 Laatste update: 09:04
46

Vangelis Pavlidis erkent zijn draai bij AZ gevonden te hebben. De Griekse spits ondertekende met twee treffers tegen Go Ahead Eagles (1-4) zijn goede vorm, die hij mede dankt aan middenvelder Dani de Wit.

Pavlidis, die afgelopen zomer overkwam van Willem II, had even nodig om te wennen bij zijn nieuwe werkgever. De laatste weken bekroont hij zijn spel met goals. "Ik had in de competitie meer moeten scoren. Tot zondag had ik er zeven gemaakt, te weinig voor een spits van AZ", vertelt hij tegenover De Telegraaf. Het niveauverschil tussen Willem II en AZ was in zijn beginfase in Alkmaar een heikel punt. "Daar was ik ook voor gewaarschuwd. Ik moest wennen aan de speelwijze, aan mijn medespelers, zeg maar aan het hele programma van de club."

"Eigenlijk voelde ik me pas na een half jaar écht topfit", vervolgt Pavlidis, die inmiddels met AZ al elf wedstrijden op rij ongeslagen is. "De goede prestaties van het team helpen ook mee. Dat motiveert en maakt het voor mij makkelijker", geeft hij toe.

Met Pavlidis als centrumspits en De Wit als nummer tien draait de motor van de ploeg van Pascal Jansen momenteel op volle toeren. Volgens de Griek is het geheim in de samenwerking dat beide spelers geen specialisten zijn op hun positie. "Ik ben geen pure centrumspits, terwijl Dani geen échte nummer 10 is. We willen elkaar helpen, hebben met assists oog voor elkaar. Dat werkt. Pak onze cijfers er maar bij en je weet genoeg."