Hoofdrol Weghorst in Premier League: 'imponerend', maar mist 'gouden kansen'

14-02-2022 13:16
21

Burnley-manager Sean Dyche houdt gemengde gevoelens over aan het optreden van Wout Weghorst tegen Liverpool. De spits uit Borne hielp een droomkans om zeep, maar speelde tot zijn blessure wel een goede wedstrijd.

Weghorst ging na 21 minuten alleen op Liverpool-doelman Alisson Becker af, maar zijn stift faalde jammerlijk. Ook daarna vergat hij twee keer de trekker over te halen. Uiteindelijk verloor Premier League-hekkensluiter Burnley met 0-1 van Liverpool.

"Dit is een heel frustrerende nederlaag voor ons", reageert Dyche in de Engelse pers. "We speelden heel erg goed, vooral in de eerste helft. Het was echt een goed optreden tegen een toptegenstander, maar we maakten onze kansen niet af."

"Wout Weghorst heeft een fantastische werklust getoond, hij heeft een hoop kilometers gelopen", benadrukt de Britse manager. "Maar we moeten onszelf belonen als we zo spelen. Daar ontbreekt het aan, dat moet veranderen."

De BBC noemde het optreden van Weghorst 'imponerend', terwijl de Burnley Express hem beoordeelde met een 7. 'Miste gouden kansen, maar de eerste goal van de Nederlander zal komen als hij zo dreigend blijft', klinkt het.

Na rust viel Weghorst uit met een blessure. Dyche kon na afloop nog niets zeggen over de exacte schade. De Oranje-international wordt deze week nader onderzocht.