Ook 'dickpic-gate' in België: mogelijke Standard-overname ligt onder vergrootglas

Ook 'dickpic-gate' in België: mogelijke Standard-overname ligt onder vergrootglas

14 februari - 17:48
65

Standard Luik is op zoek naar kandidaten voor een overname. Jared Porter en John Chayka van het Canadese JKCP Capital zijn de meest serieuze gegadigden, maar eerstgenoemde is in de Verenigde Staten tot 2023 geschorst door de Amerikaanse honkbalfederatie vanwege het versturen van dickpics.

Porter was net een maand General Manager bij de New York Mets toen aan aan het licht kwam dat hij meer dan zestig seksueel getinte en ongewenste berichten had gestuurd naar een vrouwelijke journaliste. Die antwoordde niet, waarna Porter een dickpic stuurde. De vrouw probeerde Porter eerst te ontlopen en stapte vervolgens uit de journalistiek.

Porter gaf de berichten toe en werd ontslagen bij de NY Mets. De Major League Baseball schorste de manager vervolgens tot 2023. Samen met Chayka probeert de veelbesproken Porter nu Standard over te nemen. Chayka is vooral bekend in de hockeywereld, waar hij met statistiekenbureau Stathlete met ijshockeydata het wereldje overnam.

Momenteel heeft Bruno Venanzi 99% van de aandelen van Standard in zijn bezit. Of de overname van Les Rouches doorgang kan vinden als Porter bij de deal betrokken is, is onduidelijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s