'Bijna transfervrije Guidetti ontvangt voorstel en kan terugkeren naar Zweden'

'Bijna transfervrije Guidetti ontvangt voorstel en kan terugkeren naar Zweden'

15-02-2022 07:34 Laatste update: 07:50
50

John Guidetti staat mogelijk voor een terugkeer naar Zweden. De 29-jarige spits heeft een voorstel van AIK Solna op zak, zo meldt Aftonbladet.

De Zweedse club wil Guidetti na dit seizoen transfervrij overnemen van Deportivo Alavés, waar zijn contract afloopt. De La Liga-laagvlieger probeerde de voormalig publiekslieveling van Feyenoord vorige maand al te verkopen, maar toen bleef een vertrek uit. Alavés betaalde in 2018 vier miljoen euro voor Guidetti, die de verwachtingen echter niet inloste en zwaar op het salarishuis drukt.

Meerdere clubs dingen nu naar de handtekening van Guidetti, weet Aftonbladet. AIK Solna sprak al een aantal keer met hem en deed hem ook een contractaanbieding, maar de nummer twee van de Zweedse competitie kan nog niet aan de financiële eisen van de aanvaller voldoen. Beide partijen zouden zelfs nog ver uit elkaar liggen, waardoor een transfer nog geen uitgemaakte zaak is. Ook Malmö FF en Hammarby zitten op het vinkentouw.

Guidetti twijfelt ondertussen of hij al wil terugkeren naar Zweden. Naast Feyenoord speelde de 28-voudig international onder meer voor Manchester City, Celtic en Celta de Vigo.