'Ik ben nog nooit in mijn carrière gedegradeerd en dat gaat ook nu niet gebeuren'

'Ik ben nog nooit in mijn carrière gedegradeerd en dat gaat ook nu niet gebeuren'

15-02-2022 12:10
35

Younes Namli is ervan overtuigd dat Sparta behouden blijft voor de Eredivisie. Daar wil de 27-jarige aanvallende middenvelder zelf een groot aandeel in hebben. Zondag was hij al de matchwinner tegen Willem II (1-0).

De middenvelder wil met zijn dribbels het verschil maken voor de ploeg van trainer Henk Fraser. "Ik blijf altijd mijn acties maken. Lukt de eerste niet, dan de tweede wel. Of de derde. En desnoods de achtste. Echt, ik zal nooit verstoppertje spelen", vertelt Namli aan het Algemeen Dagblad. "Als je na elke mislukte actie bang in een hoekje gaat zitten, heeft het elftal niet veel aan je heeft het elftal niet veel aan je hè."

Volgens Namli is van degradatiestress geen sprake. Sparta staat momenteel zeventiende en heeft twee punten minder dan Fortuna Sittard, dat zestiende staat. Vrijdag wacht de belangrijke clash met de Limburgers. "Zenuwen? Welnee, joh. Je bent als kind ooit begonnen met voetballen omdat het zo'n geweldig spelletje is. Dan laat je je toch niet leiden door angst of spanning? Echt, ik vind het heerlijk die druk. Laten we het maar mooi met elkaar uitvechten onderin."

Namli, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van FK Krasnodar, rekent op een goede afloop. "Ik ben nog nooit in mijn carrière gedegradeerd en dat gaat me ook dit seizoen niet gebeuren", besluit hij.