'Ontspoorde Pepe (38) hangt schorsing van twee jaar boven het hoofd'

'Ontspoorde Pepe (38) hangt schorsing van twee jaar boven het hoofd'

15 februari - 17:11
72

Pepe moet vrezen voor het einde van zijn voetballoopbaan. Volgens Portugese media hangt de centrale verdediger van FC Porto een straf van twee jaar boven het hoofd en het is de vraag of de 38-jarige Portugees die kan hebben.

De topper tussen Porto en Sporting Portugal, die in een 2-2 gelijkspel eindigde, ontspoorde na het fluitsignaal volledig. Spelers, trainers en bestuursleden gingen op het veld met elkaar op de vuist en de scheidsrechter kon niet anders dan met rode kaarten strooien. Ook Pepe kreeg er één en het is nu bekend waarvoor.

Portugese media schrijven namelijk dat de voormalig verdediger van Real Madrid de technisch directeur van Sporting zou hebben aangevallen. Als dat waar is en bewezen kan worden, heeft Pepe een dik probleem. Geweld tegen managers of stafleden kunnen door de Portugese bond als een 'zeer zwaar misdrijf' worden gezien, waar een straf van twee jaar op kan staan.

De 38-jarige Pepe zit aan het einde van zijn voetballoopbaan en het is de vraag of hij na een eventuele schorsing van twee jaar nog wel terug op de velden zal komen. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2023 bij Porto.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s