Manchester City verpulvert Sporting en kan zich al opmaken voor kwartfinale

Manchester City verpulvert Sporting en kan zich al opmaken voor kwartfinale

15-02-2022 22:54
94

Manchester City staat in de kwartfinale van de Champions League. Die conclusie kan getrokken worden na de eerste achtste finale tegen Sporting Portugal. De Portugezen waren kansloos en werden volledig weggespeeld: 0-5.

Dat het voor Sporting een kansloze missie zou worden werd al vroeg in de wedstrijd duidelijk. De topclub uit Portugal, die ten koste van Borussia Dortmund tweede werd in de groepsfase, werd in de openingsfase volledig overlopen door de Engelsen. Al na zeven minuten scoorde Riyad Mahrez en tien minuten later scoorde ook Bernardo Silva.

Sporting had tot dat moment niets laten zien en dat zou geen moment in de wedstrijd veranderen. De Portugese fans zullen vast voor dubbele cijfers hebben gevreesd omdat er na 44 minuten een 0-4 tussenstand op het scorebord stond. Phil Foden en Silva, die zijn tweede goal van de avond maakte, trapten het gaspedaal in.

Door de 0-4 was de buit al binnen en daarom deed Manchester City, dat een paar maten te groot was, in de tweede helft rustiger aan. Het hoogtepunt was van Raheem Sterling, die van buiten de zestien genadeloos de kruising trof. Voor Sporting kon het laatste fluitsignaal niet vroeg genoeg komen. Het creërde amper iets en was figurant in een stuk dat door Manchester City geregisseerd werd.

De return is over twee weken, maar is een formaliteit: Manchester City kan de tickets alvast boeken.