'Schmidt krijgt eerste aanbieding uit Bundesliga na aangekondigd PSV-vertrek'

'Schmidt krijgt eerste aanbieding uit Bundesliga na aangekondigd PSV-vertrek'

16 februari - 13:25
20

Roger Schmidt kan na dit seizoen aan de slag bij Hertha BSC, zo meldt BILD. De 54-jarige trainer, die afscheid neemt van PSV, is de belangrijkste kandidaat bij de huidige nummer veertien van de Bundesliga.

Schmidt staat er in eigen land nog altijd goed op. Eerder wees hij een voorstel van RB Leipzig af, omdat hij PSV niet tussentijds wilde verlaten. Na dit seizoen vertrekt de Duitser echter uit Eindhoven. Schmidt gold in december al als optie om Tayfun Korkut op te volgen bij Hertha en komende zomer moet de wisseling van de wacht daadwerkelijk plaatsvinden in de hoofdstad, weet BILD.

Hertha-directeur Fredi Bobic zou erg gecharmeerd zijn van Schmidt en diens speelwijze. Hij gooide ook een lijntje uit naar Niko Kovac, maar die wil na zijn ontslag bij AS Monaco nog niet terugkeren naar Duitsland. Bij Hertha zou Schmidt onder meer kunnen gaan samenwerken met oud-Ajacied Jurgen Ekkelenkamp.

Hertha is sinds 2019 in handen van Lars Windhorst. Hoewel de eigenaar al tientallen miljoenen euro's in de club stak, is Die Alte Dame opnieuw verwikkeld in een degradatiestrijd. De ploeg van Korkut staat slechts één punt boven de rode streep. Dat lijkt de trainer nu de kop te kosten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s