Schmidt kampt met uitgedunde PSV-selectie: 'Dan moeten we creatief zijn'

Schmidt kampt met uitgedunde PSV-selectie: 'Dan moeten we creatief zijn'

16-02-2022 13:36 Laatste update: 13:42
75

PSV kampt met de nodige personele problemen in aanloop naar het Conference League-duel met Maccabi Tel Aviv. Trainer Roger Schmidt moet donderdag in het Philips Stadion zeven spelers missen, maar zet desondanks zijn zinnen op Europees succes.

Olivier Boscagli, Carlos Vinícius en Ibrahim Sangaré zijn geschorst, terwijl Maxi Romero, Ryan Thomas, Jenson Seelt en André Ramalho ontbreken met blessures. Schmidt heeft met Jordan Teze en Armando Obispo slechts twee centrale verdedigers tot zijn beschikking. "Als er iets gebeurt, moeten we creatief zijn", beseft hij op het persmoment, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

De Duitse oefenmeester is vastberaden om nog wat van het Europese seizoen te maken. "Nieuwe regels van de UEFA hebben ons deze mogelijkheden geboden. We moeten dit met beide handen aangrijpen." Hoewel PSV uit de Europa League vloog, vindt hij de Europese overwintering een knappe prestatie. "Als je kijkt naar de historie van de afgelopen jaren, is het niet altijd normaal dat de club na de winterstop nog in een internationale competitie zit."

"We hebben dit seizoen al veel gespeeld, de nodige blessures gehad en als je kijkt naar de huidige situatie dan heeft mijn ploeg een goede prestatie neergezet", benadrukt Schmidt. "Het is aan ons om nu het beste neer te zetten en overal ver in te komen. Tegen Maccabi om te beginnen." Een finaleplaats behoort wat hem betreft tot de mogelijkheden. "Ja, natuurlijk. Er zullen twee teams in de finale staan en wij hebben een kans."