Helmond Sport moet alsnog inhalen na puntenaftrek én wordt berispt door Hiddink

Helmond Sport moet alsnog inhalen na puntenaftrek én wordt berispt door Hiddink

16-02-2022 17:43
22

Kersvers Keuken Kampioen Divisie-hekkensluiter Helmond Sport is sowieso drie punten kwijt, maar moet de wedstrijd tegen FC Emmen nog wel inhalen. Dat treffen werd op 14 januari afgelast, omdat de Brabanders te weinig spelers op de been konden brengen.

Volgens de officiële reglementen kunnen clubs pas een streep door de wedstrijd zetten als ze minder dan twaalf veldspelers en één keeper kunnen afvaardigen. Volgens Helmond Sport was dat op 14 januari het geval door een corona-uitbraak binnen de club. De KNVB dacht er echter anders over en heeft inmiddels een sanctie van drie punten aftrek uitgedeeld. Bovendien moet de wedstrijd tegen de nummer twee alsnog uitgespeeld worden: de voetbalbond heeft dinsdag 1 maart aangewezen als nieuwe datum.

In de tussentijd heeft Helmond Sport ook trainer Wil Boessen en assistent Frank van Kempen op non-actief gezet. Sven Swinnen en Dylan Malicheff zijn overgekomen van partnerclub KV Mechelen, maar die handelswijze van de Brabanders is in het verkeerde keelgat geschoten bij de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal, zo laat de CBV weten in een persbericht. 'Dat de nieuwe trainersstaf sinds dinsdag al bij Helmond Sport de trainingen leidt zonder enige vorm van overleg, laat staan instemming, is onacceptabel', aldus voorzitter Guus Hiddink, die eist dat Helmond Sport de regels van de CAO respecteert en eerst de afwikkeling van de contracten van Boessen en Van Kempen regelt. 'Helmond Sport lapt deze regel aan zijn laars en dit getuigt niet van goed werkgeverschap.'