Zahavi hoopt terug te keren bij jeugdliefde: 'Daar ben ik de club dankbaar voor'

Zahavi hoopt terug te keren bij jeugdliefde: 'Daar ben ik de club dankbaar voor'

16-02-2022 20:05
23

Eran Zahavi is bezig aan zijn slotakkoord bij PSV. De Israëlische spits speelt donderdagavond in de tussenronde van de Conference League tegen zijn jeugdliefde Maccabi Tel Aviv, waar hij ooit hoopt terug te keren.

In januari kon Zahavi naar Olympiakos vertrekken. Gezien de twee inbraken in zijn huis heeft hij samen met zijn gezin overwogen uit Nederland te vertrekken, maar de aanvalsleider blijft PSV tot de zomer trouw. De kans is aanwezig dat hij daarna terugkeert naar zijn vaderland. Zijn aanstaande vertrek heeft echter niets te maken met het feit dat Roger Schmidt, de trainer die hem heeft gehaald, PSV verlaat. "Ik heb nooit voor een coach gespeeld, maar voor mezelf en voor het team", aldus Zahavi in gesprek met De Telegraaf.

De Israëliër wil zijn PSV-periode afsluiten met een prijs. Zahavi is ondanks zijn 34 jaar nog gretig genoeg om doelen na te jagen. "Als ik niet meer boos ben op mezelf als ik niet goed speel of niet scoor, dan stop ik met voetbal. Mijn vrienden verwachten dat ik tot mijn vijftigste zal doorgaan", lacht hij. 

Donderdag staat Zahavi tegenover de club waar het voor hem allemaal begon. Tegenover de ochtendkrant stelt hij ooit te willen terugkeren. "Ze zullen wel begrijpen dat ik als prof mijn werk moet doen, maar ik zal niet juichen als ik scoor", vertelt hij. "Daar ben ik de club te dankbaar voor. Die gaf me de gelegenheid uit te groeien tot een topspeler."