Bayern-icoon bekritiseert miljoenenaankoop, Salihamidzic: 'Boeit me niets'

Bayern-icoon bekritiseert miljoenenaankoop, Salihamidzic: 'Boeit me niets'

17-02-2022 07:52
23

Bayern München-icoon Lotthär Matthaus is kritisch op miljoenenaankoop Dayot Upamecano, maar daar heeft technisch directeur Hasan Salihamidzic niets mee te maken. De technische eindbaas slaat terug naar het clubicoon.

Upamecano maakte afgelopen zomer voor 42 miljoen euro de overstap van RB Leipzig naar Bayern, maar heeft de twijfels bij Matthäus nog niet volledig weggenomen. Hij uitte kritiek na de verloren wedstrijd tegen VfL Bochum.

"Hij lijkt te wankelen. Alsof hij in een vreemd lichaam zit, maar hij speelt hier al zeven of acht maanden. Hoeveel tijd moet je hem geven? Dit is niet genoeg. Hij was de duurste Bayern-speler, dus er is meer nodig. Het grote doel van Bayern is om de Champions League te winnen. Het is duidelijk dat het niveau van de verdediging omhoog moet", aldus Matthäus in Duitse media, die ook doelde op Lucas Hernández.

DAZN legde de uitspraken van Matthäus voor aan Salihamidzic, die voor Bayern de spelers haalt. Hij kan er weinig mee. "Natuurlijk moet Lothar iets zeggen. Hij is een expert. Het kan me niet schelen. We weten dat we fouten hebben gemaakt, dat we niet goed hebben gespeeld. Maar we staan achter onze spelers, praten en werken met hen samen. Maar wat Lothar zegt boeit me niets."