Helmond Sport slaat terug na kritiek Hiddink: 'Voor ons onverklaarbaar'

Helmond Sport slaat terug na kritiek Hiddink: 'Voor ons onverklaarbaar'

17-02-2022 08:51
15

Helmond Sport is niet blij met de kritiek van Guus Hiddink. De voorzitter van de CBV (Coaches Betaald Voetbal) uitte flinke kritiek nadat de club Wil Boessen en assistent-trainer Frank van Kempen op non-actief stelde. Hiddink noemde dat 'onacceptabel' en sprak van slecht werkgeverschap.

Het vertrek van Boessen en Van Kempen zou nog niet volledig afgerond zijn, terwijl de opvolging al op het veld stond om de trainingen te leiden. Daar is Hiddink ontstemd over. 'De CBV eist dat Helmond Sport de nieuwe staf pas op het veld laat staan nadat er met Wil Boessen en Frank van Kempen schriftelijke overeenstemming is over een regeling', liet hij weten.

'Helmond Sport vindt het jammer dat vakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV) in de media heeft verkondigd dat Helmond Sport bepaalde afspraken uit de CAO zou hebben geschonden. Helmond Sport voelt zich gedwongen om hierop te reageren', laat de club donderdag weten in een reactie.

Volgens Helmond Sport is de club op 16 februari om een reactie gevraagd door de CBV. Die zou op 17 februari volgen. 'Om voor Helmond Sport onverklaarbare redenen heeft CBV er vervolgens voor gekozen om die reactie niet af te wachten en in plaats daarvan direct op 16 februari 2022 de media op te zoeken. Helmond Sport betreurt dit. Helmond Sport is van mening dat partijen altijd eerst moeten proberen om in onderling overleg tot een oplossing te komen. Zij vindt dan ook dat CBV eerst de discussie met Helmond Sport had moeten aangaan en niet direct naar de media had moeten stappen. Door haar gedrag maakt CBV het vinden van een oplossing alleen maar moeilijker', aldus Helmond Sport.

'Helmond Sport hecht eraan om te benadrukken dat zij van mening is dat zij de CAO niet heeft geschonden. Het gaat om een verschil van inzicht over de uitleg van een artikel uit de CAO, die volgens Helmond Sport geen verplichting inhoudt. Dit laat onverlet dat Helmond Sport graag in constructief overleg blijft met CBV voor een voor alle partijen bevredigende oplossing. Niet via de media, maar in goed onderling overleg.'