'AZ is nooit een gesloten boek, zolang ik daar nog onder contract sta'

'AZ is nooit een gesloten boek, zolang ik daar nog onder contract sta'

17-02-2022 10:52
55

Ferdy Druijf heeft een doorbraak bij AZ niet uit het hoofd gezet. De 24-jarige spits beproeft na twee huurperiodes bij KV Mechelen zijn geluk bij Rapid Wien, maar houdt de deur naar Alkmaar geopend.

Rapid Wien huurt Druijf tot het einde van het seizoen van AZ en heeft een optie tot koop bedongen. "Aan die optie is een groot bedrag verbonden (2,8 miljoen euro, red.), dus als die na het seizoen gelicht wordt, dan geeft dat wel aan, dat ik een goede tijd achter de rug heb en veel gespeeld heb", zegt hij tegen De Telegraaf. "Als ik alleen maar op de bank zit, gaat die niet gelicht worden, denk ik."

AZ verhuurde Druijf eerder aan NEC en KV Mechelen. Het Alkmaarse hoofdstuk is nog niet afgesloten, stelt de aanvaller. "Nee, dat is nooit een gesloten boek, zolang ik daar nog onder contract sta. Mijn contract bij AZ loopt nog drie jaar door, tot 2025. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik een half jaar in een bubbel ga leven om hier het maximale eruit te halen. En dan zie ik wel wat me dat gaat opleveren."

Druijf speelt donderdagavond met Rapid Wien in de tussenronde van de Conference League tegen Vitesse. De aftrap van de heenwedstrijd in Wenen is om 18.45 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie